125324444835508 125324444835508
top of page
Search

SUVI ja HAPPEKOORIMINE?

Updated: Aug 13


Kuidas päikesekiirgus (UVK) kahjustab meie nahka? Kuidas sobivad kokku omavahel happekoorimine ning päike?


UV-kiirguse toimel käivitub meie organismis põletikuprotsess, mis hävitab nahka (ning kapillaare) elastsena hoidva kollageeni ning elastiini kiudusid. Kollageeni ning elastiini taseme vähenemisel kapillaaride toonus langeb, mis tingib kapillaaride laienemise. Tulemuseks ongi püsivalt punetav, kuiv ning lõtvunud nahk. Visuaalselt on kapillaarid rohkem ka nahapinnal nähtavad.


SUVISE PEELINGU PROGRAMMIS kasutame me RENOPHASE sarja kahte peamist mõjuainet UV-kiirguse poolt tekitatavate kahjudega võitlemiseks: glükonolaktoon ning genisteiini (fütoöstrogeen).


Tänu happekoorimises kasutatavate ainete (glükonolaktoon ja genisteiin) antioksüdantsele omadustele saame me vähendada UV-kiirguse toimel vabanevaid vabu radikaale, mis rakkude normaalset ning elujõulist talitlust häirivad.


Antioksüdandid pidurdavad vabade radikaalide vabanemise ehk oksüdatsiooni protsessi. Sealt ka nimetus: anti-oksüdandid.

Happekoorimiste eesmärgiks on naha vastupanuvõime suurendamine, aktiviseerides uute rakkude ning kollageeni ja elastiini tootmise, mille tulemusel kapillaarid saavad tugevneda ja põletikulised protsessid taanduda. Tulemuseks naha punetuse alanemine.


Glükonolaktoonhape on oma omadustelt peamiselt niisutav, tugevalt antioksüdantne ning põletikuvastane nahka mitteärritav koorija, mida võivad kasutada nii tundliku nahaga kui rosaatsea all kannatavad kliendid sh lapseootel naised ja imetavad emad.


Glükonolaktoon ehk suhkruroohape ei muuda nahka UV-kiirguse suhtes tavapärasest tundlikumaks. Ja seda just tänu oma antioksüdantsetele omadustele.


Teise päiksekahjustuste vastu võitleva ainena kasutame suvises peelingus genisteiini. Genisteiin sarnaneb oma keemiliste omaduste poolest östrogeenile, mis osaleb meie organismis kollageeni ning elastiini tootmises.


Glükonolaktoon kombineerituna genisteiiniga, tagab genisteiini parema läbivusvõime naha sügavamatesse kihtidesse, et naharakkude mõjutamiseks oleksid tagatud võimalikult soodsad tingimused.





HAPPEKOORIMISE eesmärk SUVEL on:

  • niisutada/taastada naha niiskustasakaalu;

  • peatada vabade radikaalide paljunemist ning vähendada sellega naharakkude tööd häirivat koormust ning soodustada seeläbi uute elujõuliste naharakkude paljunemist;

  • alandada UVK tekkelisi põletiku protsesse;

  • tugevdada kapillaare läbi kollageeni ning elastiini tootmise tõhustamise ning vähendades sellega punetust nahal.


TULEMUSEKS: niisutatud ja särav, toonilt ühtlane ning pinguldatud nahk.


SUVISE PEELINGU KOMBINEERIMINE LED VALGUSRAVIGA


Suvise peelingu juures kasutatavate aktiivainete toime tõhustamiseks on meil võimalus happekoorimisprotseduurile tuua lisaks nahka noorendava fotobiomodulatsiooni mehhanism (Omnilux).


Tegemist on LED valgusravi viisiga, millel on dermatoloogias oluline roll. See on üha populaarsem valgusteraapia võimalus täiendamaks erinevaid esteetilisi protseduure, kuna on ohutu, sobib kõikidele nahatüüpidele ning teiste protseduuridega kombineerides (nt happekoorimisega) tagab efektiivsemad tulemused.


LED valgusel on suurepärased omadused taastada naharaku energiat.

LED valgusravi võimendab ka happekoorimiste protseduuridel kasutatavate aktiivainete toimet, nt kollageeni tootmist stimuleeriva toimeaine skeemi lisamisel. LED valgusravi aitab ka vähendada kapillaaride toonuse paranemisel punetuse esinemist, tõstab naha toonust ning pinguldab nahka, st tõstab ka kortsupõhja.


Kliendile ei ole protseduur valulik, turseid ega ketendust tekitav. Teisisõnu, nahk ei vaja sel juhul ka pikka taastumisaega.



Kasutatud kirjandus

Lee K. C., Wambier C. G., Soon S. L., Sterling J. B., Landau M., Rullan P., Brody H. J. Basic chemical peeling: Superficial and medium-depth peels. J Am Ac Dermatol. 2019.


Jarzabek-Perez S., Mucha P., Rotsztejn H. Corneometeric evaluation of skin moisture after application of 10% and 30% gluconolactone. Skin Res Technol. 2021.


Rzepecki A.K., Murase J. E., Juran R., Fabi S. G., McLellan B. N. Estrogen-deficient skin: The role of topical therapy. Int J Womens Dermatol. 2019.


Wunsch, A., Matuschka, K. A Controlled Trial to Determine the Efficacy of Red and Near-Infrared Light Treatment in Patient Satisfaction, Reduction of Fine Lines, Wrinkles, Skin Roughness, and Intradermal Collagen Density Increase. Photomedicine and Laser Surgery, 32(2), 93-100. 2019.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page