125324444835508 125324444835508
top of page
Search

PÕSED PUNASED KUI LADVAÕUNAL?

Updated: Aug 13


Eestlastel ja põhjamaalastel üldiselt on üheks põhiliseks nahamureks punetav, kiskuv, sügelev, kuperoosne nahk. Nahka mõjutab meie kliima (päike, pakane, tuul ja nende vaheldumised), pärilikkus, elustiil jne. Kõik see koormab nahka: pidev veresoonte ahenemine ja laienemine väsitab neid ning tulemuseks on laienenud, lõhkenud ja nähtavad veresooned põskedel, lõual, ninal. Veresooned võivad moodustada ka ämblikuvõrgu laadseid võrgustikke. Kuperoosat esineb rohkem heledanahalistel naistel, kuna neil on õhem nahk. Seda iseloomustabki õrn, õhuke ja tundlik nahk. Kuperoosa on naha eripära, mitte haigus nagu rosaatsea. Teleangiektaasia võib olla inimesele väga ebamugav, eriti esinduslikult. Kuperoosat võib süvendada ka vale ja ärritav nahahooldus, abrasiivsed seebid või koorijad.


Kuperoosa sümptomid:

Valu (surve kapillaaridele)

Sügelus

Nähtav veresoonteniidistik näonahal

Punetus- ja õhetushood


Tõenäolisemad teleangiektaasia tekkepõhjused:

Väljas töötamine (külm, päike, tuul jmt)

Rasedus

Seisev/istuv töö

Liigne alkoholi tarbimine

Vanem iga

Rosaatsea, skleroderma, luupuse vm esinemine

Kortikosteroidide kasutamine (muudavad nahka õhemaks)


Meie soovitused kuperoossele nahale:

- Emotsionaalsed ja füüsilised pinged soodustavad punetust.

- Väldi toite, mis soodustavad punetust (vürtsikad toidud, alkohol, tsitruselised, tomat, äädikas jms).

- Kasuta (ka talvel) tugevatoimelist ja laia spekriga (UVA+UVB) päikesekaitsekreemi (SPF 30-50).

- Väldi päevitamist ja solaariumit.

- Suvel kanna kaitsvat riietust ja peakatet.

- Kasuta leelisevabasid pesuaineid, alkoholi- ja lõhnaainetevaba näovett. Väldi teralisi koorijaid, veekindlat kosmeetikat ja kasuta mittekomedogeenseid õlivabasid kreeme.

- Käitu nahaga toimetades õrnalt, ära venita, kisu ja hõõru. Loputa nägu leige veega.

- Punetusele annavad head toimet K vitamiini, C vitamiini, retinooli, vaskpeptiide sisaldavad ja roheka alatooniga kreemid - sobiva toote osas kindlasti konsulteerida ravispetsialistiga.

- Ei sobi kuuma auruga protseduurid ja komedoonide mehaaniline avamine.

- Väldi väga kuuma sauna või kanna leiliruumi minnes näonahale rammusam mask või niiske rätik.


Mida meie saame teha?

Renophase happekoorimised ja PDT LED valgusravi. Eelistada pindmist koorimist, mis ei mõjuta dermat, kus asuvad laienenud kapillaarid. Keskmine koorimine ei eemalda teleangiektaasiat, vaid stimuleerib kollageeni tootmist, tugevdab seeläbi veresoonteseinu ja naha sügavamad kihid muutuvad paksemaks ning vastupidavamaks.

IPL (Intense Pulsed Light) valgusraviprotseduurid. IPL Nordlysiga saame punetust ohutult ja efektiivselt ravida. Sihtmärgiks on hemoglobiin - veri veresoones. IPL valgussähvatuste toimel tõmbuvad kapillaarikesed kokku. Stimuleeritakse ka kollageeni tootmist, mis tugevdab veresooneseinu, mille tõttu need ei lõhke enam nii kergelt. Punetuse puhul võiks ravi korrata 2-4 korda kuuajase intervalliga.


Enne ja pärast IPL (Intensed pulsed light) protseduuri

Autoloogne mesoteraapia. Plasmas sisalduvate kasvufaktorite toimel käivitub nahas raviprotsess - algab uute naharakkude, elastiini, kollageeni ja hüaluroonhappe, tugeva mikroveresoonestiku loomine. Selle toimel tugevnevad veresooned (mis ei lõhke enam nii kergelt), paksenevad naha sügavamad kihid ja toodetakse ülimat nahaniisutajat hüaluroonhapet. Kollageeni ja hüaluroohappe vähesuse mõjul toimub nahaõhenemine, mille tõttu muutuvad nähtavamaks ka pindmised kapillaarid.


Naha sügav niisutamine või biorevitalisatsioon. Nahatervis algab selle niisutamisest ning hüdreeritud nahk on üleüldiselt klaarim, selgem, tervem ja kaitstum. Nahk näeb välja tervem kui naha kaitsebarjäär väliskeskkonna suhtes on tugevam.


Renophase EFEKTHOOLDUS Time Release FotoRaviga (IPL). Kasutame tugevalt antioksüdantseid toimeaineid, mis on vajalikud naha vastupanuvõime tugevdamiseks 🌞 vastu. Protseduur annab märgatava anti-age liftingu ning töötab nahapinnal kui sügavustes. Just IPL annab meile imelised võimalused viia suurepärased aktiivained nahas sügavamale.Sobilik ka kui kevad-suvine protseduur, kuna kliinilised uuringud on tõestanud, et toimeaine GLUCANOLACTONE annab just suurema kaitse vastu, isegi kuni 50%!!!


Küsimuste korral kirjutage info@medicina.ee

Aega saab broneerida mure välja selgitamiseks kas: probleemse naha konsultatsiooniks või otse sobivale kordusprotseduurile meie kodulehelt "BRONEERI ONLINE".


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page