125324444835508 125324444835508 Nahakudede BIOREMODELLATSIOON
top of page
Search

Nahakudede BIOREMODELLATSIOON

Updated: Mar 23

Elu jooksul hakkab meie nahk järjest kronoloogiliselt ja ka keskkonna mõjul vananema. Vananemine toimub nii endo- kui eksogeenselt. See tähendab rakutasandil, mida me silmaga ei näe/tunne ja välimiselt ehk meie väljanägemine. Väljanägemine hõlmab naha elastsuse kadu, väsinud ilmet, tuhmi ja ebaühtlast nahatooni, miimiliste kortsude süvenemist, näoovaali allavajet, pehmete kudede migreerumist ja vähenemist jne. Kronoloogiline vananemine on loomulik ja paratamatu, mingil hetkel hakkab meie ainevahetus lihtsalt aeglustuma ja väheneb rakkude aktiivsus. Hakkab vähenema elastiin, kollageen ja hüaluroonhape - need on naha nooruslikkuse põhikomponendid.

Peamised vananemise ilmingud naha õhenemine ja peened jooned on näiteks otseselt seotud hüaluroonhappe vähenemisega ekstratsellulaarses maatriksis. Hüaluroonhape (HA) - nooruslikkuse etalon ja pikk suhkru ahel, millel on võime endasse koguda suuremates kogustes vett ja seda nahas hoida. Minimaalselt invasiivsed protseduurid on seejuures väga populaarsed, et lükata edasi või vältida kirurgilist sekkumist. Samuti on nad oma lühikese protseduuri kestuse tõttu mugavad ja ei sega igapäevast rutiini. Neid nimetatakse ka nö lõunapausiprotseduurideks, kuna tulemust näeb praktiliselt kohe ja need ei võta kaua aega. Just seetõttu ongi kõrg- ja madalmolekulaarsed hüaluroonhappe preparaadid muutunud esteetilises meditsiinis põhiliseks naha turgutamise toimeaineteks, kuna need algatavad neokollageneesi, stimuleerivad fibroblastide jagunemist ja parandavad oluliselt naha väljanägemist. HA preparaadid täiustuvad üha enam ja muutuvad ka efektiivsemaks.



MIS ON PROFHILO BIOREMODELEERIMINE?

Esteetilises meditsiinis on PROFHILO-ga arendatud 5-punkti metoodika, mis võimaldab saavutada maksimaalsed tulemused nahakudede seisukorra parandamiseks, samuti on preparaat väga hästi talutav ja omastatav. 5 punkti tehnikat (BAP tehnika) kasutatakse efektiivselt ka silmaümbruse ja silmaaluste korrigeerimiseks ja noorendamiseks. 5 punkti tehnika tähendab, et HA süsted tehakse 5 piirkonda ehk silma välisnurgast kaugemale, ninasõõrme juurde, kõrva lähendale, lõuale ja alalõuakurvile. PROFHILO suudab parandada pehme koe vigastusi, defekte ja tõsta kudede terviklikkust. Häid tulemusi on näidanud see isegi armkoe vähendamisel.

Stabiliseeritud HA preparaat PROFHILO on tehnoloogia abil, mis suudab juba oma olemuselt stabiliseeruda ja haakuda kudedega - ei vaja selleks keemilisi lisaaineid (BDDE vaba). Samuti on näidanud preparaat vähest põletiku ohtu. PROFHILO-l on väga kõrge HA kontsentratsioon, madal viskoossus ja kudedes ühtlane jaotumise võime. Toode on kergelt süstitav ja pehme. Samas kuna tema kudedega siduvus on nii hea, siis saab temaga ka modelleerida kudesid ja näoovaali.


UURINGUTE TULEMUSED

Preparaadi in vitro uuringutes täheldati selle positiivset mõju naha vitaalsusele ja elastsusele. Tootel on ka järelmõju, kuna käivitab kudedes regeneratiivse ahelreaktsiooni - kollagenees, fibroblastide, keratinotsüütide, adipotsüütide ja tüvirakkude süntees jne.

PROFHILO’t ei kasutata mitte ainult näol. Uurimistöid on selle kohta läbi viidud ka muudes piirkondades nagu kael, käed ja isegi keha. Kaelanahk unustatakse tihtipeale nahahoolduses ja päikesekaitsekreemi kasutades ära. Kael on piirkond, kus ilmnevad aga esimesed vananemisilmingud just oma õhema naha ja ka päikesele eksponeerituse tõttu. Kaelanahk hakkab lõtvuma, tekivad peened horisontaal- ja vertikaaljooned või ka “kalkunikael”.


Oma kõrge HA kontsentratsiooni tõttu suudab PROFHILO pinguldada nahka ka kaelal, käsivartel jne. Kehal on oma kindel süstimistehnika ja seal on näidanud häid tulemusi 7 punkti tehnika. Kui ei soovita kohe näiteks silmaaluste täiteid, siis on PROFHILO ka ideaalne silmaümbruse niisutamiseks, peente joonte vähendamiseks ja elastsuse tõstmiseks. Koostöös botuliintoksiiniga saab protseduurile nö “boosti” anda, kuna botuliintoksiinil on kortse silendav toime ja PROFHILO annab nahakihtidele elastsust ja vitaalsust.


Ühes uurigus jälgiti PROFHILO efektiivsust 10 inimese näonaha noorendamisele, 1 mehele ja 9 naisele. Kasutati nii BAP tehnikat (5 punkti), kui ka difuusset jaotamist. Kummalgi tehnikal ei olnud teise ees suuri eeliseid. Täheldati aga olulist paranemist nahaniisutatuses, kortsude vähenemist, naha elastuse, toonuse tõusu, melaniini vähenemist ja nahatekstuuri helenemist, silenemist, ühtlustumist. Melaniini ja pigmentatsiooni vähenemist seostatakse samuti HA preparaadi antioksüdantse olemusega. Visuaalselt võrreldes toimus makroskoopiline nahatooni ja vitaalsuse paranemine ning kortsude ja peenete joonte vähenemine. Samuti vähenes transepidermaalne veekadu. Kahel katsealusel läksid isegi eelnevalt olemasolevad dermatoloogilised probleemid remissiooni, ühel neist oli akne, teisel atoopiline dermatiit. BAP tehnika on eriti häid tulemusi näidanud juba ainult kahe potseduuriga (4-nädalase intervalliga).

PROFHILO on seega unikaalne ja mitmete võimalustega preparaat ning on efektiivne ja kergelt tolereeritav mittekirurgiline naha bioremodeleerimise vahend, mis sobib erinevatele rassidele ja nahatüüpidele.


KASUTATUD KIRJANDUS

Agolli, E., Diffidenti, B., Novella D. Z., Massidda, E., Patella, F., jt (2018). Hybrid cooperative complexes of high and low molecular weight hyaluronans (Profhilo): review of the literature and presentation of the VisionHA project. Esperienze Dermatologiche, 20(1): 5-14.

Doi: 10.23736/S1128-9155.18.00470-3

Cassuto, D., Delledonne, M., Zaccaria, G., Illiano, I., Giori, A. M., Bellia, G. (2019). Safety assessment of High- and Low- Molecular-weight Hyaluronans (Profhilo) as Derived from Worldwide Postmarketing Data. BioMed Research International, 2020.

Sparavigna, A., Tenconi, B. (2016). Efficancy and tolerance of an injectable medical device containing stable hybrid cooperative complexes of high- and low- molecular-weight hyaluronic acid: a monocentric 16 weeks open-label evaluation. Clin Cosmet Investig Dermatol, 9: 297-305.

Humzah, D., Tateo, A., Siquier, G. (2019). Multimodal approach to the ageing neck. Prime Journal, 25-30.

Satardinova, E. (2019). Hybrid cooperative complexes of high and low molecular weight hyaluronans for facial skin rejuvenation in the Oriental mongoloid face: a case series. Aesthetic Medicine, 5(2): 14-19.

Laurino, C., Palmieri, B., Coacci, A. (2015). Efficacy, Safety, and Tolerance of a New Injection Technique for High- and Low-Molecular-Weight Hyaluronic Acid Hybrid Complexes. Eplasty, 15(46).

Bovani, B. (2017). 7-point lift effect technique with hybrid cooperative complexes for the treatment of laxity associated with the inner arm. Aesthetic Medicine, 3(1): 21-23.

bottom of page