125324444835508 125324444835508 “Going Beyond Beauty” - MÕNED KÕLAMA JÄÄNUD MÕTTED KONGRESSILT JA MÕNED ISIKLIKUD VEENDUMUSED
top of page
Search

“Going Beyond Beauty” - MÕNED KÕLAMA JÄÄNUD MÕTTED KONGRESSILT JA MÕNED ISIKLIKUD VEENDUMUSED

Updated: Sep 18, 2019

Tekst:

Kristine Kõps

esteetilise meditsiini õde


Positiivne vananemine on esteetilises meditsiinis meie jaoks midagi, mis tähendab endast lugupidamist, enda eest hoolitsemist ja seda, et inimene näeb enda vanuse juures lihtsalt (väga) hea ja värske välja - vitaalne. Kui ma sellest räägin, siis tegelikult ei pea ma silmas, et on oluline enda vanusest 10a noorem välja näha või kuidagi ebaloomulikult prink, vaid see nüanss, et inimene on õigete nahahooldusvõtetega paratamatult lõpuks näost siledam ja siidisem, hakkab iseenesest rolli mängima, ja ta näebki mingisuguse aja möödudes, kui ta on korralikult oma naha eest hoolt kandnud, parem ja noorem välja.

Naha kvaliteedile vastavad ja õigesti teostatud protseduurid on need, mis tagavad eelnevalt öeldud tulemuse ning tekitavad “positiivse vananemise” efekti, mis omakorda muudab meid, esteetilise meditsiini spetsialiste kui emotsionaalset enesekindlust andvateks spetsialistideks.


Meil on erinevas vanuses kliente. Näituseks, sügavalt nahka niisutavad süstid oma õige tulemusega on võrdväärsed põhimõtteliselt pool aastat ja ca kord kuus niisutava kosmeetilise hoolduse teostamisega. Õigel ajal toestatud protseduuri korral annab see nii nooremale kui vanemale nahale äärmiselt ilusa sära ning tagab niiskustasakaalu säilimise. Tegelikkuses peakski heas niiskustasakaalus nahk olema normaalne naha keskkond, kuid väliskeskkonnast tuleb ja seal on liiga palju kõike seda, mis vähendavad meie näonaha loomulikku vastupanuvõimet ja seega vähendavad ka ilusa ja terve naha kvaliteeti, mille tulemusel kaotab nahk oma enda niisutavat elementi. Naha sügavuti niisutamine on seega kõikide esteetilise meditsiini protseduuride alus ehk see on vundament, millele hakkame looma edasist. (Vaadake näiteks oma tuharate või teiste väliskeskkonnale varjatud piirkondade naha kvaliteeti - ebaühtlus, punetus, ebamäärane pigmentatsioon jmt - ning hinnake selle võrdelisust näonahaga, mis on pidevalt avatud väliskeskkonnale.)


Kui te tulete meie juurde konsultatsioonile või protseduurile, siis teid hinnates arvestame “miljoni nüansiga” ehk iga klient on niivõrd isikupärane, individuaalse miimika ja näolihaste tugevusega, erineva rasvkoe asetusega, erineva luustruktuuriga, erinevas astmes nahakvaliteedi seisukorraga, erinevate emotsioonidega.. Kuid meile on oluline mõista teie soove ja reaalseid ootuseid, meile on oluline näha teid tegelikkuses terviklikult ja kuulata teid ka emotsionaalsel tasandil. Usalduse loomine on meie jaoks oluline.


Ühtlasi peame oluliseks anda teile tagasisidet, mida meie teile pakkuda saame/suudame, ning ennetama soovimatuid tulemusi või selgitama teile kõrvalmõjusid - kuna tegemist on meditsiiniga, siis selle kohta võiksime öelda nii: “Every medical intervention has its risk for complications”. Ehk et iga medistsiiniline, ka minimaalselt invasiivne ja mitte kirurgiline sekkumine on sekkumine ja sellel võivad olla omad riskid komplikatsioonide tekkeks.

Kuna täitesüstid, süvaniisutavad süstid, botuliinteraapia jmt on esteetiline meditsiin, siis tegelikult on meie eesmärke, millest me ehk niipalju ei räägi, anda teile emotsionaalset enesekindlust. Isiklikult leian, et see on isegi peamine, mida me teile pakume, kuna sotsiaalsus, suhtlemine, kuvand, emotsionaalne enesekindlus - see on see, miks meie juurde jõutakse, vähemal või suuremal määral mängib see kõikide meie klientide elus ja heaolus rolli.


Kogu protseduuri õnnestumise juures on lisaks kõigele eelnevale aga alati mõned kindlad punktid, millele peame toetuma või mida peame järgima:


*Meile ON OLULINE kasutada turvalist toodet;

*Meile ON OLULINE tunda erinevaid tehnikaid ja kasutada konkreetselt valitud preparaadi süstimisel just selleks mõeldud ÕIGET tehnikat;

*Meile ON OLULINE olla olemas ja valmis siis, kui esineb komplikatsioon/kõrvalmõju (nii kohapeal kui hiljem, siis kui olete meie juurest lahkunud);

*Õigesti süstitud, õige preparaadi ja õigesti reageerinud (ilma komplikatsioonideta) protseduuri korral ei näe meie ega teie tulemust kui “süstitud nägu”, vaid kui värskem ja rõõmsam väljanägemine;

*Protseduuride teostamisel saame anda teile kas “lifting efekti” või volümiseerida piirkonda;

*Kõikidel klientidel on õigus teada infot reaktsioonide kohta, mis võivad süstimise järgselt tekkida.

Eespool sai natukene kirjutatud naha sügavuti niisutamisest ning mainiksin taaskord selle vajalikkust. Isiklikult ei pea ma õigeks, et eelnevalt töötlemata (sügavalt hooldamata, tugevalt fotovananenud, niisutamata jmt) nahale teostakse täitesüstimise protseduur, kuna tegelikkuses ei anna see välja maksimaalset tulemust, mida ükskõik missugune valitud preparaat anda suudaks. Kuiv ja düsbalansis näonahk vajab turgutamist ja ta vajab elustamist enne, kui teostada täitesüstimine, sest sel juhul kestavad tulemused palju kauem ning on palju püsivamad ja veel enam, vaja läheb ka vähem preparaati tulemuse saavutamiseks. Täitesüstimise eesmärk on üheltpoolt kontuurida/modelleerida/taastada/säilitada näoovaali või volümiseerida/taastada piirkonda, kuid minu jaoks ei ole see õige enne, kui naha niiskustasakaal on parem või vastav õige tulemuse saamiseks, seega soovitan soojalt ja enamjaolt alati (oleneb näonaha kvaliteedist!) enne täitesüstimise protseduuri läbida kas mikronõelumise kuur või süvaniisutamise protseduur, et saavutada maksimaalne efekt. Ma lihtsalt leian, et selle tegemata jätmisel viskab klient mingil määral“raha prügikasti”, teiselt poolt ei ole ma ise rahul sellega, mida ma tean, et ma tegelikult suudaksin pakkuda ning võib-olla ka klient saab sellest hiljem aru. Viimast proovingi alati ennetada!


Täitesüstimine on seega põhimõtteliselt “lõunapausi protseduur”, kuid tegelikult tähendab see siiski ajalist kestvust. Kui süveneda natukene rohkem, kuidas protseduur oleks päriselt “lõunapausi üliefektne värskendav protseduur”, siis on see enamat.

Naha niiskustasakaalu puudujääk on seega üks põhjuseid, miks soovitame spetsialistidena protseduure teostada pigem varem kui hiljem, sest hiljem ei ole võimalik nii lihtsalt saada seda sama tulemust nii väikese koguse preparaadiga, mida varem oleks saanud. Ning ühtlasi on see fakt, mida on kliendile äärmiselt keeruline (teinekord) selgeks teha. Ühelt poolt on see loomulik, kuna (sotsiaal)meedia on ju meile ette näidanud uskumatuid tulemused kõigest ühe protseduuriga või ühest huulekujust hoopis teistusguse huulekuju saamise (täitesüst siiski võimendab olemasolevat kudet mitte ei muuda seda teistsuguseks)… Seega, on väga raske anda infot, kui seda ei võeta vastu nii nagu me soovime või kui kliendil on oma kindel arusaam, milles ta on veendunud või kui tuttaval/sõbrannal oli ju nii….

Kuid…hea ja niisutatud nahk kannab näiteks ka make-upi paremini ja kauem välja. Samuti, parimad täitesüstimise tulemused tulevad step-by-step, kuna teatud aja jooksul (ca 1 kuu jooksul) muutub, paraneb ja täieneb süstitud piirkond.


“Be yourself - everybody else is already taken”

bottom of page