125324444835508 125324444835508 PDO Nahaniidid - COQ või MESO?
top of page
Search

PDO Nahaniidid - COQ või MESO?

Kudede elastsuse vähenemine ning volüümi kadumine on osa vananemise protsessist, mis on enamasti põhjustatud kollageeni tootmise vähenemisest aja jooksul. Näol ilmneb elastsuse ja volüümi kadu nasolabiaalkortsude süvenemise, kulmude ning põskede allavaje näol. Otsitakse viise, kuidas läheneda eelmainitud probleemidele mittekirurgiliselt ning minimaalse taastumisajaga.


Üheks viisiks näoovaali mittekirurgiliselt tõsta, on PDO (polüdioksanoon) niidid. PDO niidid (nii kidalised kui ka siledad) on isesulanduvad kirurgilised niidid, mis suudavad nahas peale paigaldust säilida 6 kuud kuni 1 aasta. Peale niitide sulandumist naha prinkus säilib veel umbes 3-6 kuud tänu naharakkudes toimunud uuenemise protsessidele.

PDO niidid mõjutavad efektiivselt naha dermise tööd, kuna paigaldatud niidid traumeerivad neid ümbritsevaid kudesid. Trauma tulemusel fibroplastid aktiveeruvad, stimuleerides kollageeni ning uute veresoonte tekkimist, misjärel naha elastsus ning tekstuur paranevad, kortsud silenevad ning nahk näeb rohkem pingul välja. Kogu protsessi juures väheneb ka nahaalune rasvkude, andes näole salendava efekti (mononiite paigaldatakse ka nt "topeltlõua" piirkonda).


Põhiline erinevus mononiitide (rahvakeeli mesoniidid) ning kidaliste niitide (ehk COQ niitide) vahel on see, et mononiidid pakuvad vähem tõstvat efekti, kuid omavad peamiselt kollageeni tootmist stimuleerivat ning kontuurivat eesmärki..


Mononiitide puhul on tegemist sileda ehk kidadeta pinnaga, väga peenete (läbimõõdult sarnane juuksekarvale) niitidega, mida on võimalik paigaldada vastavalt vajadusele üle kogu näo (ka kortsukestesse). Kidadeta siledaid nahaniite paigaldatakse peamiselt naha pinguldamise eesmärgil õhukesele, täidluse kaotanud piirkondadesse, nt silmaümbrusesse, huule ümbrusesse, põskedesse, otsmikule ning kaelale. Tõstev efekt seda tüüpi nahaniitidega on minimaalne, seetõttu kasutatakse mononiite tihti kombineerituna kidaliste niitidega. Niitide paigaldamine ei asenda aga näo volüümikadu piisavalt, mis tihti peale niitide paigaldamist ilmsiks tuleb. Sellisel juhul tuleb volüümi kadumine taastada täitesüstidega. Noorendavad tulemused hakkavad ilmnema 1-2 kuud peale protseduuri - nahatekstuur on ühtlasem ning pringim.


Peale nahaniitide paigaldamist on soovituslik vältida esimese nädala jooksul saunas käimist ning intensiivset treeningut, et vältida liigsete tursete tekkimist. Samuti on soovituslik valida magamiseks asend, mis ei avaldaks ravitud piirkonnale survet. Lisaks leiate siit protseduuri MEELESPEA


Näonaha niitide kohta saate lugeda rohkem ka siit.


Tutvu ka teiste protseduuride enne-pärast tulemustega siin.


Kasutatud kirjandus:

K., Karimi, A., Reivitis. Lifting the lower face with and absobrable polydioxanine (PDO) thread. Journal of Drugs in Dermatology 2017.

Shimizu Y, Terase K. Thread lift with absorbable monofilament threads. Journal of Japan Society of Aesthetic Plastic Surgery. 2013.

Abraham RF, DeFatta RJ, Williams EF 3rd. Thread-lift for facial rejuvenation: assessment of long-term results. Arch Facial Plast Surg. 2009.





bottom of page